Open/Close Menu
ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕН ПОРТАЛ
Едно от най-големите предизвикателства за една майка е да признае индивидуалността, която притежава нейното дете. Това от една страна означава да се разделиш с илюзиите си и с мечтите си за него, да се настроиш на неговия темперамент, към неговите интереси и изобщо да приемеш детето си , като цялост, а не като твое продължение и проекция. Детето изразява ежеминутно своята индивидуалност, а нейното потискане е не само нечестно, но и води до осакатяване и го научава да бъде притворно, да носи маските,които възрастните си слагат.
Силните момичета знаят какво искат, те не премълчават и не си кротуват, когато някой засегне интересите им. Игрите им са буйни, пълни с рискове и предизвикателства. Обичат спорта, колелетата, дивата природа. Цапат се, карат се, скачат, катерят се по дървета, викат необуздано от възторг.
Предизвикателството за нас, като майки и за тях е да съчетаят силата си със справедливост, буйния характер – с добри каузи, да балансират „момчешкото“ си държане с предстоящата женственост, която също е неминуема да се случи все някога.
Снимките са на фотографката Кейт Паркър (Kate T. Parker) от серията й „Strong Is the New Pretty“ („Силна“ е новото „красива“) и са вдъхновение за всички майки на силни и необикновени момичета.
“Ако и вие, като мен, сте такива, ще ви призная, от кое ме е страх най-много – дали светът ще е готов за моето силно момиче, дали ще я приеме. Но за едно не ме е страх – тя ще се справи и с това.“
 
10108.w625 10109.w625 10113.w625 10114.w625
Красимира Димитрова
/психолог-психотерапевт/
Write a comment:

*

Your email address will not be published.