Open/Close Menu
ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕН ПОРТАЛ

Казвам се Красимира Димитрова Харлова – Детски Психолог и Психотерапевт, член на „Дружеството на Психолозите в България“ и  ръководител на  ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕН ЦЕНТЪР  – КАСИОПЕЯ .

От 15 години работя с деца и  с техните родители  , които имат нужда да бъдат придружавани по пътя към самопознанието и развитието на собствения потенциал, справяйки се  с кризисните житейски ситуации. В хода на годините съм се обучавала и развивала в методите на краткосрочна терапия, психодрамата, психоаналитична и гещалт- терапия. Това ме накара да осъзная, че човек, изправен пред собствените проблеми и пред тези на  децата си се сблъсква с редица  предизвикателства, чието преодоляване е  болезнен, понякога и много дълъг процес. Повечето от нас се опитват да го избегнат или отложат, запазвайки своя мним комфорт и спокойствие. Когато ,обаче отлагаме и не търсим решения, това само засилва болката и прави невъзможно, както нашето психическо и духовно израстване, така и това на децата си.

 Изключително много ценя в хората тяхното желание и стремеж към промяна и съм уверена, че с  помощта на психотерапията проблемите могат да бъдат формулирани, изследвани и да се намери път за тяхното решение.

Оскар Уайлд е написал- ,,Животът подарява на човек, в най-добрият случай, един-единствен миг. А тайната на щастието се състои в това да повтаряме този миг, колкото се може по-често“.  Аз обичам много   това, с което се занимавам и вярвам, че за да открием нашия  миг- щастие е важно да осъзнаем, че не сме сами в този свят и да приемем протегнатата ни  ръка.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.